=

Thursday, September 29, 2011

TUTORIAL~PASANG SCROLL BOX PADA BLOGLIST

Hye semua..untuk menampakkan kekemasan blog...kita mesti buat something yang kemas lah kan??huhuhu..ape aku merepek ni..dengan kekemasan susun atur widget pada blog kita, blog kita akan lebih menarik..betul tak?

apekebende pembukaan ayat la aku taruk ni..straight to the pointlah..kalau bloglist kita ada scroll box mesti lagi kemaskan?moh kita tengok macam mana nak pasang scroll box kat bloglist..

~mula-mula pergi kat design-edit html-tick kotak expand template widget

~tekan butang Ctrl dan F untuk search nama bloglist yang nak dipasang scroll box..contoh : MY FAV SITE

~Kemudian korang kena search pulak code seperti di bawah ini, pastikan code di bawah ini berada sekitar nama bloglist yang korang nak pasang scroll box ye..
~Kemudian gantikan code di atas itu dengan code di bawah ini, ketinggian boleh di tukar ikut minat korang..contoh height: 500px :'>


mudah kan??semudah ABC...

P/S : Sebelum save sila klik preview dulu..kalau takde masalah..baru klik save..harap maklum...

Kredit to MTT


Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

4 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

Namee Roslan said...

terima kasih cik baiz ! nnti nk cuba! :)

Mr.Baiz said...

cube namee jangan tak cube hihih

nuyui a.k.a miss YUI said...

huhu..dh try tp len jdnya..

yui guna cara satu lg..tp xmnjd plak sbb id dia tak sure mana satu..

Chubby Hanna said...

tq for this tutorial.. nk cuba.. tp ada soklan lah.. boleh ajar tak nk tukar url blog? blur.. ke mmg xleh tukar?? tq!