=

Monday, September 5, 2011

KEPALA OTAK VS KEPALA HOTAK

ASSALAMUALAIKUM
SALAM SEJAHTERA

Apa yang u olz faham dengan penggunaan tajuk di atas tu???aku rasa ada perbezaan dalam penggunaan nya..hehe..

aku bagi contoh yang pertama untuk kepala hotak yer...

kalau kita tengah marah dengan orangkan...mesti akan terpancul perkataan seperti ni...
"kepala hotak kau lah!!!suka-suki je nak tuduh-tuduh aku kan!!!"

ok tu untuk penggunaan ketika marah kan...

contoh yang kedua....untuk kepala otak pulak...jom layan perbualan kat bawah ni..

baby : ucuk..ucuk...ucuk tengah online dengan saper tu???

ucuk : ala, ucuk tengah reading blog ni..tak chat dengan sape-sape pun..

baby : ucuk cepat bagitaw betul-betul..nape baby mesej ucuk, ucuk tak reply..bila online tengok-tengok ucuk tengah online ni..hukhuk...

ucuk : baby?!!kan ucuk dah bagitaw..baby faham tak??kalau baca blog mestilah take time kan..nak kena faham betul-betul..ce ceiter apa yang baby fikirkan sekarang ni dalam kepala otak baby tu???

hehe..ok..nampak tak perbezaan tu???

notakaki : nampakkan kekeliruan di situ..so, kena faham betul-betul ayat tu..jangan disebabkan mende yang remeh kita fikir bukan-bukan..nanti bergaduh pulak laki bini..hakhakhak...

ni dalam pemahaman aku kalau korang paham lain...ade aku kisah..hehehe..whatever!!!




Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

15 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

SweetSmileGallery said...

nice entry mr baiz...tq =)

cik kartun said...

slalu nye brlaku slh fhm brlaku dlm msg2..
klu berbual adew nada bunyi hihihi

Terbang Bersamaku said...

owh..ade beza rupanya...tp mmg slalu berlaku slah faham dgn pekataan nie....

Mr.Baiz said...

aah kan kalau dalam mesej ayat gitu mesti salah faham punya

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

berlaku pd dri sndiri la tu kan..

SoLy SoLicious said...

kalu ngah hangin, mmg mcm2 ha boleh terkeluar ..

aimie amalina said...

heeee
nmpak cam same
tp lain makne kan...

adwafarahin said...

klu org tu mmg angin x baik hr tuh mmg habes kene sembur kepala hotak la gamaknye -___-

Namee Roslan said...

hahahah, kepala otak tu manja sikit. otak with H tu kasar sikit. bila nak cakap tu ada feel lah..HHHHHotak kau! heheh

hamzah ian said...

hotak hotak..

El-Janna said...

kepala hotak la~~~~ haha see?

Anif Abdullah| AA said...

btui gak eh.. kadang2,kita main lepas je..huhu

msredcheesecake said...

zombie suka makan otak.... hheee....

apa pun kalau bercakap dgn org biar bersopan supaya takde salah faham

anamizu said...

HOTAK udang..
ehhh OTAK udang..
errr ke HOTAK-HOTAK?? kekeke~

Mr.Baiz said...

terima kasih semua komen sini yer