=

Saturday, September 10, 2011

MALANG TAK BERBAU..MEMANG BETUL..

Semalam cadang-cadang nak balik kampung...konon-konon harini nak kerja separuh hari lepas meeting bagai dengan bos, terus gerak amek member kat shah alam..

tapi betullah orang cakap malang tak berbau...nak jadi kan cerita, dalam perjalanan ke shah alam dalam keadaan hujan, viper kereta pulak patah...huhu..apelah nasib..lepas amek kawan..terus ke kedai eksesori nak tukar viper..dah tukar terus ke shell nak isi minyak dan topup touch n go...

baru keluar shell masuk highway, duduk link kanan follow kereta vios dan waja..tengah syok memandu dengan berhemah...ntah dari mana datang nye kereta kancil yang bawak macam bangang terus pancung kat depan proton waja..huh!!!tentu-tentulah waja brek mengejut, vios cium kereta waja dan aku cium bontot kereta vios...

aku dah amek langkah berjaga-jaga dah follow lebih kurang 10meter tapi jalan basah brek pun tak layan..kereta masih bergerak..huhu..terlibat sekalilah kat situ..tapi hangin betullah, kereta kancil yang macam bangang tu terus larik..kakak yang bawak waja tu cuak tak sempat nak amek no plate..huh...sumpah bengang...
nasiblah pakcik yang aku cium bontot kereta dia tu sporting...kautim luar je..tak bayar pape..tapi sempatlah amek no tel pakcik tu..terima kasih pakcik..

so, plan nak balik kampung cancel, sekarang tengah repair kereta kat shah alam..jadi, hari ni tak dapatlah aku nak merasa makan ikan patin kat kampung..huhu..nanti kalau dah settle semua aku akan uploadkan gambar kereta aku yang tercium bontot kereta tu..huhu..tak semua yang kita rancang akan menjadi, yer dak?Allah penentu segala-galanya..


Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

15 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

Terbang Bersamaku said...

Tuelah kadang xcident bukan sbb kt tak drive bhati2,tp sbb org laen yg drive mcm ape2 jer..
Nasib baik pakcik 2 sporting,ssh nk jumpe org mcm 2..
Ape2 pn take care ye:-)

Yumida said...

berhati2 wlau d mn shj...nk potong bawang pn kena hati2...nk mkn pn kena kunyah pelan2...

hope awk dimurahkn rezki

si cantik sally said...

tu la namenye qada' n qadar..redo je k sbo~

Mr.Baiz said...

@Yumidatq yumida

Mr.Baiz said...

@si cantik sallysabar sangat ni sally tapi masih bengang dengan orang tu tadi

anamizu said...

alhmdulillah mr baiz slmt..
kete injured xpe lg..
yg pnting tuan kete tu..hehe
kang mak risau anak die :)

Asyikin said...

haish saya pun selalu risau kalau jadi benda2 mcm tu :(

aimaniman said...

kan btul, manusia hanya mampu merancang...

Qasehsuchi said...

mmg hampeh kan lau terkena camtu. kdg2 sy terkena gak camtu. pe nak wat. istighfar je la..

Namee Roslan said...

em macam2 lah..kadang2 benda yang kita plan tu mesti tak jadi dek kerana hal yang unpredictable kan. so hati2 lah baiz..jangan bengang2..hehe

BeloG MTT said...

Next time hati hati Baiz...Mesti tak dapat makan ketupat palas la ni kan?

Mr.Baiz said...

@Asyikinkita tak duga semua tu kan,hukhuk

Mr.Baiz said...

@aimanimankita hanya manusia biasa je kan.

Mr.Baiz said...

@Namee Roslanterima kasih ye namee..tapi tu dah kira berhati2 la tu..kalau tak berhati2 mau nye lagi teruk kot..hihi

Mr.Baiz said...

@BeloG MTTaah mtt tak dapat nak merasa ketupat palas tu..hukhuk..ikan patin pun