=

Friday, September 30, 2011

CARA PROMOTE BLOG 2

sambungan dari entry Promote Blog 1

Ping Blog or Url Entry


-tiap kali aku selesai buat entry aku akan ping url tu kat SubmitStart.com ..just follow arahan .nanti secara automatik akan mengirim data-data blog or posting-posting kita ke dalam search engine..termasuklah ke google, msn, yahoo..dari situ kita akan dapat trafik..kalau salah tolong betulkan ye kawan-kawan..

-selain tu, Ping or Menge'ping'...banyak sangat kot tempat-tempat yang sesuai...social network sekarang ni banyak dorang tubuhkan group untuk ping blog...so, kat sana jugak kita boleh naikkan trafik..contoh kat facebook...antara tempat yang aku selalu ping entry baru,,,


dan banyak lagi la..korang boleh try seacrh dalam facebook tu...secara tak langsung kita turut akan menambah kenalan..yer dak..hihih..selamat mencuba ya..

Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

8 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

SoLy SoLicious said...

nice info..:) selalu gak gune submitstart tu

Azura said...

wah2 boleh cuba ni :)

Anonymous said...

thanks for the info :D

Mr.Baiz said...

@SoLy SoLiciouscepat masuk kat google kan..hihih

Mr.Baiz said...

@Azuracuba jangan tak cube hehehe

Mr.Baiz said...

@dylla fadzil 小草莓terima kasih ya...

Namee Roslan said...

terima kasih. perlu cuba nih :)

Terbang Bersamaku said...

sy pernah ping blog dkat ping busuk & innit nuffnang jer..yg lain2 tak penah..