=

Monday, August 22, 2011

MOOD RAYA JE YANG TINGGAL

ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT SEJAHTERA SEMUA

Pejam celik pejam celik...eh..ada bunga kat depan mata..rezeki nih..cuci mata kejap..*eh..eh..silap pulak..cam ni bunyinya...pejam celik pejam celik dah dekat nak raya dah kan kawan-kawan....persiapan raya dah siap? dah beli baju raya? kasut raya? songkok raya? kuih raya? haish..semualah yang berkaitan dengan raya dah stand by???

ok, yang paling penting kepada mereka yang dah bekerja...duit raya untuk adik-adik yang kecik-kecik macam aku ni dah ready ke??? hehehe...duit raya???mak ai..jawabnya bulan 9 ni..awal-awal bulan dah keringlah poket ni, hukhuk...yelahkan..kita ni ramai anak buah...so, duit pun kenalah stand by bebanyak...tak gitu???

duit bebanyak???mana nak cari??? ala..nak duit kenalah kerja...tapi sebenarnya..mood kerja dah kurang..so, macam mane ni? mood raya dan nak balik kampung je yang tinggal ni..mood kerja dah habis buat seketika ini..hehehe...apa pun tak boleh...

memandangkan lagi seminggu nak tiba syawal..tu yang hilang semua mood bekerja..duduk atas kerusi ingat kampung, buat kerja ingat kampung..paling tak tahan time lagu lagu raya kedengaran di radio...haish..mawnye menangis teresak-esak...sob..sob..sob...

so, yang ternyata aku dah takde mood nak buat kerja pada waktu dan ketika ini..kerana duduk mengenangkan kampung halaman yang tercinta..*chewah..chewah...semalam baru balik kampung kot..tapi apa-apa pun mood nak bekerja memang dah kureng..tak sabar nak tunggu Sabtu ni..nak balik bercuti lama-lama..malas nak pikir pasal kerja..yahoooo....SELAMAT HARI RAYA SEMUA..KALAU DRIVE TU..DRIVE LA HATI-HATI YE...JANGAN LAJU-LAJU...

notakaki: balik raya nanti collect duit raya bebanyak lepas tu boleh buat sumbangan ke SOMALIA...baca SINI untuk keterangan lanjut...





Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

4 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

Ungu Violet said...

yeyy raya..hihih...selamat hari raya in advance...:P

SweetSmileGallery said...

jgn laju2?remind ur self tooooo....

Hafifi Izzuddin said...

mood study dah kurenggg. haha

Akito Boron said...

ok jugak mood raye je. mesti happy 25 jam sehari