=

Tuesday, August 16, 2011

HANYA KERANA IANYA KONTOT

ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT SEJAHTERA SEMUA...

Ops...kontot?ape yang kontot? pokok? manusia? atau benda? i think benda boleh digunakan untuk menunjukkan kecik..betul tak???kalau orang?pokok?sesuai kah?cuba tengok ayat ni..."orang itu kontot..." dan ini..."pokok itu kontot"...oh..tidak sesuai sama sekali...

habis tu..apa yang kontotnye Mr Baiz?? actually, tadi masa aku blogwalking kat area bukit Bintang...eh bukan lah..takde kene mengene pun..straight to the point..masa jalan-jalan kat blog Cik Nadya...terbaca 1 entry dia..tentang pensil..terus aku teringatkan zaman aku sekolah rendah dulu...

aku ni jenisnya tak suka membeli pensil..so, aku jumpa mana-mana pensil yang dah pendek..aku kutip...aku kiranya boleh dianggap sebagai DBKL la time tu..hihi..

so, maknanya..aku akan guna pensil tu jelah dalam pembelajaran aku setiap hari..ada sampai 1 hari tu..aku kena sound dengan cikgu...bunyi dia sound tu lebih kurang macam ni lah..."Baizuri!!!kenapa guna pensil kontot?! lepas ni saya tak nak tengok kamu guna pensil pendek ni lagi!!!"....
lebih kurang gitulah die sound...tapi aku kental..buat kepala yang sekental-kentalnya..(kire tak dengar cakaplah..tu kan sumber rezeki sesuap nasik aku..*ah gitu pulok...)..

*Cikgu yang pepaleh weh beso mengalahkan papan hitam...hakhakhak..

disebabkan tak dengar kata..cikgu tu denda aku..kalau sikit-sikit takpe..ni siap tarik perut lagi cubit halus-halus...siap letak getah gelang kat telinga bagai lepas tu tarik panjang-panjang kemudian lepas(takdelah panjang sangat.hehe).....humangaih!!!sakit dowh...tapi aku tak cakap lagu tu lah kat cikgu aku..aku cuma cakap dalam hati jew..hihi..tulah ceritanya..hanya kerana pensil yang kontot..aku kena denda..tak berbaloi..ape kes???besar ker kesalahan tu?

haha..tapi tulah pengalaman..yang best bila kita ingat-ingat semula..tak gitu?apa-apa pun aku seronok time sekolah rendah dulu..korang???hehehe..

notakaki:- walaupun pensil korang dah kontot...korang gunalah selagi pensil tu berguna..jangan membazir..ingat walaupun harga pensil tu murah..kalau sepulohsen pun...bermakne woi...hahaha...*nampok sangat kekedekutan disitu...hakhakhak...

Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

11 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

saya cello191 said...

pernah kena cubit kat perut masa sekolah rendah..
sakit giler~~~

farah hanim said...

haha
cikgu tu pkai pensil pendek pon salah kah
patotnye cikgu tu jd prihtin skit
da taw ank murid pkai pensil kontot
bg la sebtg pnsil yang bru satu
hehe :D

farahin nasir said...

bley plak kne denda sebab pensel kontot jer? ish3..

starzieti said...

mase skolah dulu pensil ade sebatang je dlm pensil box, gune smpai sekontot2nyee. klo nak exam baru beli pensil, lepas exam pensil hilang. tatau kemane. haha !

Mr.Baiz said...

tulah pasal..pensil punya pasal aku kene marah..haha

mizmarmalade said...

Aiseh... ngade2 betoi cikgu neh... ala, pensel je pown.. ngehehe :p

Diana @ bilakukatacinta said...

suke guna kaler warna smpai kontot..ssyg nak buang

RATU QASEH SAIFUDIN said...

erk..chekgu tu ade bg pensel baru ke lepas marah pasal pensel kontot tu?..hihi..=P

el-janna said...

hak hak kesiannye~~ dulu siap asah pensel depan belakang. tumpul depan guna belakang.

cikgu pun marah jugakk:(

an nyek said...

hahaha...demm!! sme mcm ak...ak cukup tak paham nmpe cikgu tak bagi pakai pensel kontot...kan membazir...pakai la selagi bole...zmn dlu x mampu nk beli pensel picit...hehehe...satu ag kapur kontot...walaupon org tak pnggil kapur kontot, tp cikgu guna kapur mcm nie la baling kat kepala student yg bising...hehehe

missina said...

herrm apelah cikgu tu,,kes kecik pun nk denda lebih2,,sabo jelah,,sylak dulu kene ketuk kepala sbb tak bwk recorder,,hampeh tul,,ntah dah innalillah ke tak cikgu tu skg,,ketuk ngan cincin batu geliga tu tau,,perggh sakit bangat!

neway dtg sini balas kujgn dn follow skali,,,jom gi blog sy,,klu sudi follow la skali,,hehe