=

Tuesday, August 2, 2011

MENU BERBUKA PUASA

ASSALAMUALAIKUM SEMUA...

Awat mengantuk sangat petang-petang ni...huhu...balik nanti kene singgah bazar ramadhan lagi..meh la korang datang bazar ramadhan Putrajaya...besar kowt..macam-macam ada.disebabkan macam-macam ada..semalam aku dah tak boleh nak buat pilihan..semuanya tertarik menarik kau memang debom..

semalam tu yang pusing 5-6 kali tapi tak dapat-dapat lagi menu ape yang nak makan waktu berbuka..haish..memilih betul aku ni...last-last nasi kerabu jugak pilihan aku...1 potong kek coklat, jus mangga dan ape kemende la macam satay tapi ade tomato semua..x tahu name..hehe...

ramai sungguh manusia yang datang ke bazar Putrajaya semalam..tersangatlah sesak..masyuk!!!untunglah para peniaga...

harini aku dah buat pilihan..ape menu yang aku nak beli harini...ikan bakar, nasi, murtabak dan jus honeydew...tu saja...lapu semalam dah riki-riki line kat mane yang menarik ikan bakar..dan harga yang mane berpatutan..murtabak pun menarik...harga pun ok..

~kalau macam ni mesti berselerakan~



tapi terpikir jugak aku..perluke murtabak?maw ke aku berbaris sepanjang 100 km???hahaha...semalam macam tulah situasi di gerai-gerai yang jual murtabak..tapi takdelah sampai 100km berbaris..*puasa-puasa pun lagi maw tipu ek???dosa taw..

so, lepas kerja balik rumah..mandi manda..terus keluar ke bazar untuk mencari sesuap nasi di sana..hehe..kalau tak..tak makan la aku time berbuka ni..almaklumlah..hidup bujang..so..makan pun ala-ala bujang gitu..

tapi yang jadi masaalahnye..bila dah sampai di bazar nanti of coz tak boleh nak g beli terus..aku mesti nak merayau-rayau untuk buat pilihan..last-last mende yang sama jugak aku pilih..kenapalah manusia ni suka memilih???termasuk aku..hehe...

oklah korang..berbelanja di bulan puasa cukuplah sekadar saje..jangan membazir..pesanan daripada pihak penaja..hahaha...

ok selamat berpuasa semua..dan selamat berbuka...


Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

2 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

Munna said...

aduuiii mencabar sgguh bln2 puasa ni tgk gmbr tuh....aiyak

azam said...

selamat menjamu selera ye.... :)