=

Thursday, November 10, 2011

Cara-Cara Nak Tingkatkan Signal WIFI

Korang ada masalah wifi slow tak?nak tahu?
sebenarnya ada cara untuk tingkatkan signal wifi korang tu...nak tahu macam mana?
sebelum tu nak mintak korang sama-sama memeriahkan group BLOGGER KONGSI SESUATU dulu..thanks ya :)

ok, tapi ni bukan cara pure dari aku, cara ni aku jumpa kat blog ini..minta maaf tua punya cara ni..aku rasa nak berkongsi cara tu dengan kawan-kawan yang lain..boleh kan?hehe..

Apa yang aku boleh kongsikan di sini? "how to increase signal wifi" ???

caranya memang sempoi dan tak perlu keluarkan modal besar pun..kreative gitu..menjadi atau tak aku tak pastilah..tapi macam menarik je..korang try la buat..aku tak de wifi pun..pakai bb je..hikhik..

jeng..jeng..jeng..nak tahu ye?

Apa yang korang perlu buat cuma sediakan:

1. Tin kosong (Tin minuman/tin sardin/makanan dalam tin) 

2. Gam (bluetack/gam gajah/gam uhu/double sided tape/apa-apa yang boleh buat benda melekat) 
3. Blade/Pisau - Pisau potong daging pun boleh kalau tin tu tebal sangat 

CARA-CARANYA :-

~bersihkan tin minuman tadi~


 ~kemudian buang penutup atas tu~


~guna blade tadi untuk potong di bahagian putus-putus. Bahagian bawah ni potong sampai habis. kasi buang semua~


~bahagian atas jangan potong habis. Tinggalkan sikit seinci dua (Garisan merah boleh potong, garisan putih jangan potong. Ada faham?)~


~berdepan dengan garisan putih yang kita tinggalkan tadi, belahkan dia dari atas ke bawah~


~di sini ada guna bluetack, nak pakai double sided tape pun boleh. Asalkan boleh melekat~


~macam ni lah rupa dia bila dah siap. Kelakar pun ye jugak. Tapi kalau orang yang gila internet, dia pedulik hape. Asalkan boleh dapat wireless. Guna LAN cable taknak, nak guna juga wireless. ha ni makan dia!~

entri berkaitan:


Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

9 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

Mohd Khairi Khadzir said...

ala...skrg ni xpakai wireless la..pakai brodband.. xley wat la huhu

Rushdiey said...

Menjadi ke nie?

CikHoneyBee said...

nice tips.. hehe.. dh cube ke tuan belog?

Miss Nurul Atikah said...

confirm ke jadik?? pernah try tak? tetiba try kang, meletops lak benda tuuu.. hehehheh.. kalau menjadik, nak try la..

iella_watie said...

biar betik tips ni hehehe

eye in said...

nak cube lak..kadang2 lembap gak bende uh..

fieda said...

ooo.mcm tu pun blh ye..:)

Durian Power said...

BAHAYA KALAU KUAT KAN SIGNAL...sbb hacker akan hack jugak xkire la WEP, WPA atau WPA2-PSK punya password encryption...even budak skolah pun boleh buat..macam mane??...lawat WWW.GODAMWIFI.BLOGSPOT.COM

p/s: cmne tu???

Fara said...

apa logiknya wat cam gitu..cam x dak kaitan jer..klu guna wifi P1W1max camner plak..??