=

Wednesday, November 16, 2011

TEKNIK MEMBUAT LUKA PALSU

Hye, korang pernah tengok tak dalam lakonan, kalau yang luka-luka tu, dorang buat sendiri...pandaikan..agak-agakkan ni lah cara pengemis untuk menipu yer dak? ops....tak baik menuduh tak tentu pasal..:) 

Aku rasa korang dah pernah tengok dan dah tahu...tapi kepada yang belum tahu..korang boleh follow cara di bawah ni..mana tahu nanti kot-kot nak berlakon ke, wat teater ker..cara ni mudah sangat..

cara-caranya :-
  1. Bahan-bahan yang diperlukan :- dakwat merah, kayu pencungkil gigi, cotton buds, berus cuci pinggan, gam.
  2. buat "area luka" dengan menggunakan gam.
  3. tunggu sampai gam kering.
  4. ratakan gam dengan pencuci pinggan.
  5. touch up dengan dakwat merah.
  6. tengok hasiulnya..boleh follow gambar di bawah..






nampak kan macam luka betul....

entri berkaitan :-


Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

8 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

Miss Hidy said...

uittt....real kot...

fierul said...

mnakutkan je ..

HAMIDI BIN SARIF said...

huhuhuh ,, baik aku toreh aja tangan aok ngn pahat getoh,, lagi real kottt

HAMIDI BIN SARIF said...

baik aku toreh aja ngn pisau getoh ,,maybe lagi real kott

Namee Roslan said...

eee geli.nampak betul :( nampak mcm betul2 kena toreh.

coklatberapi said...

nak tgk pun geli!!!eeeeee

Anonymous said...

Lofty bye, sweet chum :)

Anonymous said...

Good bye, sentimental soul mate :)