=

Monday, November 7, 2011

Hacker-Hacker Perempuan Tercantik Di Dunia

Hacker!!!hoho..mesti gerun dengarkan..macam-macam dorang ni boleh buat..tak kira lah baik ke buruk, terpulang cara dorang nak gunakan..tapi setahu aku hacker ni suka buat menda-menda yang boleh bermanfaat kepada dorang sendiri..hikhik..aku tak tuduh..tapi atas pengalaman yang dapat di lihat pada zaman sekarang...

walaupun di dominasi oleh golongan lelaki..tapi masih ada golongan wanita yang menjadi hacker...mari nak tunjuk mereka ni cantik-cantik belaka..

-Ying Cracker-
Ying Cracker, seorang guru di shanghai China. Namun begitu, pelajaran yang diajarnya adalah tentang panduan asas proses hacking, cara mengubah IP address atau memanipulasi password pejabat, wow! Dia juga ahli dalam membuat software hacker.

-Xiao Tian-
Dia adalah seorang hacker persis seorang model. Penampilan dan gaya hidupnya begitu rapi dan kemas serta terlalu feminim.Xio Tian juga amat tertarik dengan dunia fasyen, terutamanya kasut.Dalam blognya dia sering berkongsi cerita tentang tempat-tempat yang pernah dia lawati. Itulah alasan mengapa Xiao mempunyai banyak fans dan followers di dunia, terutamanya golongan lelaki.

Xiao Tian, mulai dikenali sejak berumur 19 tahun. Setelah membentuk China Girl Security Team, salah satu kelompok hacker khas untuk perempuan yang terbesar di China. Kehebatanya dalam dunia hacking juga tidak dapat diragukan lagi. 

Search enjin nombor satu di dunia, Google pun pernah merasakan serangan hebat dari Tian serta pasukannya. Xiao Tian melakukan serangan canggih terhadap sistem infrastruktur google china. Bahkan, google akhirnya tidak tahan dan memilih untuk menarik balik semua perkhidmatan pengendaliannya di China akibat hentaman hacker yang bertubi-tubi tersebut.

-Joanna Rutkowska-
Joanna Rutkowska adalah seorang wanita Polandia yang tertarik dengan dunia hacking security. Namanya mula terkenal setelah persidangan Black Hat Briefings di Las Vegas, Ogos 2006. Dimana saat itu Rutkowska membuat pembetangan mengenai proses serangan yang telah dia lakukan terhadap sistem keselamatan windows vista. Tidak hanya itu, Rutkowska juga pernah menyerang Trusted Execution Technology System Management Mode milik Intel.

Pada awal 2007 dia telah menubuhkan Invisible Things Lab di Warsaw, Poland. Sebuah syarikat yang mengkaji tentang kawalan keselamatan OS danVMM serta perkhidmatan perunding keselamatan internet. Tahun 2010 juga Rutkowska bersama Rafal Wojtczuk membentuk Qubes, sebuah Operating System iaitu sistem yang mempunyai kawalan keselamatan terbaik sepenuhnya. Rutkowska juga pernah memberikan nasihat terbuka untuk timbalan presiden Microsoft Security Technology Unit agar mereka memperketat lagi sistem keselamatan dalam windows vista. Waw, Rutkowska memang seorang hacker yang sangat bagus untuk diajak bekerjasama.

-Kristina Svechinskaya-
Kristina Svechinskaya adalah seorang mahasiswi New York University yang ditahan pada 2 november 2010 lalu kerana telah mengeluarkan jutaan dollar dari beberapa bank di Britain dan Amerika. Bersama 9 orang lainya, Svechinskaya telah menghack ribuan akaun bank dan dijangkakan jumlah wang yang berjaya diperolehinya adalah sekitar 3 billion dollar.

Svechinskaya beserta pasukan awalnya menyasarkan jumlah wang yang dicurinya adalah sekitar 220 juta dollar. Svechinskaya menggunakan Zeus Trojan Horse bagi menyerang ribuan akaun-akaun bank. Dia memiliki sekurang-kurangnya 5 akaun bank dunia untuk mencairkan dananya.

Dalam aksinya itu, Svechinskaya juga turut pemalsuan pasportnya. Jika terbukti kesalahnya itu, dia boleh dikenakan hukuman penjara selama 40 tahun. Seperti dilihat dalam gambar, bra yang digunakan gadis cantik ini diperbuat daripada berlian. Svechinskaya juga dikenali sebagai hacker terseksi di dunia.-Raven Adler-
Seorang hacker wanita berpenampilan gothic. Raven adalah wanita pertama yang pernah hadir dalam persidangan hacker DEFCON. Dalam conference tersebut, dia menjadi perhatian semua pihak. Raven tidak begitu suka dipanggil dengan sebutan ‘Hacker Wanita’. Malah lebih rela dirinya terkenal keran kemampuan dirinya itu dan bukan kerana kedudukannya yang istimewa sebagai seorang wanita.

Raven kini sendang aktif membuat rekabentuk, menguji dan mengaudit sistem pengesan keselamatan untuk pelbagai agensi persekutuan terbesar dunia.


Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

5 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

IqaNi said...

cantik2 diorang semua ni kan.. hebat pulok tu!

Terbang Bersamaku said...

mmg cun & comel2 belaka...=)

~err..mintak jauh lar dari kena hack..(>.<)"

Nafisah Ruslan said...

semuanya cantik2 dan bijak :)

Ahmad Ismi said...

cantik nya...hehe...rasa nak pulak try jadi hacker..hahah ^^V

bearzumie is doraemon said...

walaweh.. jeles.. nak jadi gak cm depa.. tp tkdak skill..hhu