=

Thursday, June 9, 2011

KENALI KAWASAN-KAWASAN PERANGKAP HAD LAJU

Tiap kali bawak buah hati round2 lembah klang or balik pahang, Mr Baiz mesti tak ikut undang2 jalan raya...sebab?kalau ada amaran had laju mesti Mr Baiz tak peduli...dalam fikiran tak ape kot sebab polis tak nampak.selambe je tak patuh arahan, nak cepatlah katekan...(u olz jangan tiru cara Mr Baiz, merbahaya taw..)

u olz mahir tak tentang jalan2 kat dalam Malaysia ni??haha...(mention Malaysia tue..bukan Kl)..Mr Baiz memang fail..taw tak area mane selalu ada speed trap?



Mr Baiz tak pernah amek tahu...saman pun tak pernah check..(huhu..bahaya ni)...tapi harini Mr Baiz nak share dengan u olz name area2 yang ade speed trap..jom tengok...u olz taw tak...


~KAWASAN SPEED TRAP~


Plus Arah Utara (Dari KL):

1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting

2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting

3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan

4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara

5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai

6- Km 296 berdekatan exit Gopeng

7- Km 352.6 selepas exit Sungkai

8- Km 373 berdekatan exit Slim River

9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar

10- Km 308.6 selepas exit Gopeng

11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora

12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun

13- 2 km after tol Juru (90km/j)

14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)


Plus Arah Selatan:

1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan

2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)

3- Km 253 selepas exit Senawang

4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah

5- Betul2 di exit Jasin

6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak

7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara

8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam

9- Betul2 di exit Sedenak


Plus Tengah:

1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh

2- Betul2 di exit Bukit Lanjan

3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh

4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang

5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi


NKVE

1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)

2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)

3- Betul2 di exit Damansara

4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi

5- Betul2 di exit Shah Alam


SUMBER dari PPEOC


Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

2 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

Syarafina Zaini said...

Bentong! Kawasan wajib speed trap.. Huh!

Mr.Baiz said...

hehe..ini je info yang dapat..buat mase ni