=

Tuesday, July 5, 2011

TRICK NAK ISI MINYAK PETROL MURAH SIKIT

Ni petua yang baru aku dapat dari petugas stesen minyak petronas kota tinggi....

masa2 tengah gawat dengan harga minyak naik melambung ni tentu korang nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lagi murah dari dulu aku dengan supervisor minyak ni agak rapat la, so dia rasa aku org yang agak sesuai kot utk dia berikan tips mcm mana nak turunkan harga 1.80 sen kat pam minyak jadi 1.00 or suka ati korang la nak letak berapa sen...

mula2 mmg aku tak percaya... tapi......

1. korang kena gi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi le berapa pun... dengan mengatakan isi penuh jer korang boleh setting balik harga kat pam korang pilih tu... tak kira la pam 1 ke, pam 2 ker jgn pam angin atau NGV sudah la...

2. korang gi balik kat pam korang tu, dan jgn angkat nozel lagi.

3. kat pam tu kan ada dua punat2 utk nomor (bukan utk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu... kira mcm nak isi manual nyer harga la

4. korang tekan 'clear' - utk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi

5. then korang tekan enter - 3x

6. then korang tekan '0' , '0', '1', '0', '0' (1.00 sen seliter) atau korang tekan la berapa pun korang suka

7. pastu korang tekan enter - 3x sekali lagi

8. tekan butang clear - 2x

9. then korang tekan berapa puluh korang nak isi

10. tekan enter lepas dah masukkan nilai isian


pastu... supervisor petrol pam akan jumpa korang

"woi apa ko buat ni... main tekan-tekan ni... xde keje lain ker...!!!!"

so korang dengan muka selamba isi jer minyak dengan harga baru kerajaan RM 1.90 seliter...

HEHEHEHE aku pun terkena... Dah-dah g buat kerja nun!


tulah pagi-pagi tadi aku check email...pastu adelah trick ni..aku dah seronok...(dalam hati kecik ni dah beronok-ronok dah)..yelah dapat isi minyak dengan harga yang murah..

tapi bila baca sampai habis..huh...terkena aku di pagi hari...

ape-ape pun CERIAKAN HARI-HARI KITA....


Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)

8 orang mendoakan Mr Baiz dimurahkan rezeki:

Cik Arda :D said...

hahahha...... nasib bek tak catat lagi..hahha

Mr.Baiz said...

mule2 dah semangat nak follow trick ni..

Lazytard said...

boleh share "cerita" ni kat blog gua?

looking for people to follow my blog,i would love to follow urs

Mr.Baiz said...

silakan..just for fun..riang ria di pagi hari..eh dah nak masuk tengahari

Munna said...

hehe pnh dpt juga email tu^^

TWEETY BERT said...

ehhe pernah gak dapat.. tapi dulu pasal nak topup free...hehe

kaizen said...

ni kes pedajal member....

hahahaha

SueZ said...

Haiya teruk lah,dah siap menghafal dn amik pen td..pertama kali singgah dh kena,hihihi suka.
Bw here