=

Wednesday, May 25, 2011

PROTON PERSONA ELEGANCE - sememangnya lebih sempurna..

hye u olz..
hari ni Mr Baiz nak pomot u olz, nak suruh u olz beli kereta persona..hehe...kenapa?sebab nanti u olz boleh geng dengan Mr Baiz dan yang paling penting proton persona sememangnya lebih sempurna...hehe..(DJ LIN (SURIA CINTA) SURIA FM) pon join...hehe..u olz bile lagi??

Jom kita explain tentang Persona Elegance...
Ok, u olz nak tau??Proton Persona Elegance ini hadir dengan tiga varian berbeza iaitu Base Line (model asas), Medium Line (model pertengahan) dan High Line (model premium). Persona Elegance masih dikuasai oleh enjin Campro 1.6 liter dengan teknologi IAFM yang menjana kuasa 110bhp@6,500rpm dan tork sebanyak 148Nm@4,000rpm. Enjin still sama tetapi Proton hanya membuat perubahan baru iaitu ECU 16-bit sebelum ini telah digantikan dengan ECU 32-bit dan kesannya respon terhadap kuasa enjin menjadi lebih sensitif dan pemanduan menjadi lebih lancar.

Persona Elegance ini menampilkan bodykit yang baru...(lagi cun beb)...selain itu lampu lampu belakang Persona Elegance turut diubah rekabentuk...(siap pasang lampu brek LED...cantik n terang gitu)..cermin sisi jugak diubah menjadi lebih menarik...(nampah mewah gitu..sape xnak???)..kalau nak cantik lagi u olz beli lah model Mline or Hline..siap pasang bodykit n sport rim..cun beb..

x caya u olz tengok ni...cun siot...x yah make up pun dah nampak mewah...










bawah ni ada sedikit maklumat tentang Persona Elegance....

OnTheRoad Price(Peninsular Malaysia)

  • Persona Base Line (Manual) : RM46,499.00
  • Persona Base Line (Auto) : RM49,499.00
  • Persona Medium Line (Manual) :RM52,999.00
  • Persona Medium Line (Auto) : RM55,999.00
  • Persona High Line (Auto) : RM 59,499.00(Only available in Auto Transmission)

Variants Colour

  • Genetic Silver
  • Tranquility Black
  • Bronze Garnet (New Colour)
  • Chiffon Green (New Colour)
  • Brilliant Red(Only available for model High Line)

Styling

  • Rear Spoiler ( Medium Line & High Line)
  • Rear garnish furnishing
  • Head Lamp & LED rear combi lamp
  • Front,Rear & side skirting ( Medium Line & High Line)
  • Radiator Grill
  • Front Fog Lamp ( Medium Line & High Line)
  • Door mirror with turn lamp signal
  • Door handle furnishing
  • Alloy Rim ( Medium Line & High Line)
  • Door Handle
  • Upholstery : New seat fabric ( Base Line & Medium Line) & Leather seat (High Line Only)
  • New Body Colour:Chiffon Green & Bronze Garnet.

Specification

  • Radio CD & MP3 Player with USB
  • Meter combi fascia
  • Navigator(Medium Line & High Line)
  • Multipurpose container (Medium Line & High Line)
  • Luggage Tray ( Medium Line & High Line)



Kalau Suka,Tekan La Butang Like :)